The Rise of SecuDoc
Ondertussen is Wim (CTO van SecuDoc) alweer 36 maar hij voelt zich nog 25. Zijn passie voor het internet begon al op jonge leeftijd. Zo bouwde hij op zijn 12e zijn eerste websites. Een jaar later was hij in z'n eentje onderweg met het vliegtuig naar New York om deel te nemen aan een internationaal Webcontest genaamd ThinkQuest, waarin deelnemers over de wereld tegen elkaar strijden door middel van het bouwen van de beste educatieve website. Naast het bouwen was ook het testen van de beveiliging van websites één van zijn hobby’s. Hij zocht naar lekken en wanneer hij deze vond (vaker wel dan niet) dan meldde hij dat altijd direct bij de organisatie. "Hierbij heb ik overigens nooit slechte intenties, het gaat mij puur en alleen om de uitdaging. Kan ik hier binnen komen, en hoe dan? Zelfs als ik al binnen ben kijk ik of er andere methodes zijn die sneller of beter zijn", aldus Wim. Tot op de dag van vandaag doet hij dit nog steeds, het verschil is dat hij dit nu in opdracht van de website-eigenaar doet, in nauwe samenwerking met de bouwers van die websites. Al deze kennis gebruikt hij nu om SecuDoc het veiligste platform te maken wat er bestaat, ook door continu de eigen beveiliging aan de kaak te stellen en te sparren met andere beveiligingsexperts.
The rise of SecuDoc: Hoe is SecuDoc eigenlijk ontstaan?
Het concept achter SecuDoc is bedacht door partner in crime Nicolaj Nijenhuis (CEO van SecuDoc), zeven jaar geleden kwam hij met het idee dat hij zakelijke bestanden veilig wilde sturen naar klanten en dat de beschikbare methoden niet geschikt waren. Wim vond het een goed idee en wilde ook gelijk een kernfunctionaliteit inbouwen, namelijk een versleutelingsmechanisme dat zo goed in elkaar steekt dat zelfs de maker geen toegang zou hebben tot de bestanden die via het systeem worden verstuurd. Rond die tijd stond de Achterhoekse Veiligheids Beurs 2012 voor de deur en dit was het ideale moment om SecuDoc te promoten. Helaas hadden ze twee uitdagingen: 1. De beurs was over twee weken en 2. SecuDoc bestond alleen nog op papier. Het werden lange dagen, het koffiezetapparaat draaide overuren en enkele dagen voor de start van de beurs hadden ze een werkend prototype. Het werd op de beurs zeer positief onthaald maar het leek erop dat de markt er toentertijd nog niet klaar voor was.
Digitale veiligheid, waarom is dit belangrijk?
Digitale veiligheid is grotendeels het in control zijn van uw eigen gegevens! Dit betekent dat u uw zaakjes op orde moet hebben, maar ook dat u de risico's die hieraan vast zitten moet kunnen inschatten. Hoe beter u de risico's kunt inschatten, hoe veiliger u handelt op het internet. Wim: "Neem als voorbeeld uw wachtwoord, hoe veilig is deze, gebruikt u dit wachtwoord ook voor andere online diensten? Dat digitale veiligheid steeds belangrijker wordt ziet u wel aan de trent om alles naar 'de cloud' te verhuizen. Bijna alles gaat tegenwoordig digitaal, het hele gemeentehuis is digitaal te benaderen, de overheid en al uw gegevens zijn digitaal! Digitale veiligheid is vandaag de dag echt niet meer weg te denken binnen onze maatschappij".
Digitale veiligheid is waar SecuDoc voor staat. Uw bestanden zijn úw bestanden en niet van diegene die de dienst verleent om de bestanden te versturen. SecuDoc waarborgt dat door de sleutel van de encryptie niet te bewaren maar in de downloadlink te verwerken die naar de ontvanger wordt verstuurd.
Waarom zouden gebruikers voor SecuDoc kiezen?
Wim: "Naast de beveiliging staat er nog een andere feature hoog bij ons in het vaandel en dat is service. Wij vinden het belangrijk dat klanten zich gehoord voelen, dat kan zijn om een bepaalde overdracht die altijd in de spambox van één van hun klanten terrecht komt maar ook met betrekking tot (nieuwe) functionaliteiten. SecuDoc richt zich trouwens alleen op het versturen en ontvangen van bestanden, niets meer dan dat. Als je hier een oplossing voor zoekt is het antwoord op de vraag dan ook dat wij hier het beste in zijn: The right tool for the right job."
Heb je nog goede tips voor de (zakelijke) lezers over digitale veiligheid?
Wim: "Wees niet naïef, denk niet dat het u nooit zal overkomen. Vraag u zich eens af, hoe sterk is uw wachtwoord? Wie heeft er toegang tot uw gegevens? Welke gegevens zijn dit? Bij welke diensten gebruikt u hetzelfde wachtwoord? Bespaar kosten noch moeite als het aankomt op beveiliging van UW digitale leven, want hoe u het ook went of keert, digitalisering is niet meer de toekomst. Het is het heden. En net als het verleden is het heden onderhevig aan verandering! Evalueer en muteer!"
Probeer SecuDoc 14 dagen gratis
Start nu met Veilig Mailen, veilig bestanden uitwisselen en/of Digitaal Ondertekenen. Vraag uw proefaccount nu aan, en stuur binnen 5 minuten uw eerste Veilige Mails, bestandsoverdrachten en Digitale Ondertekeningen uit.
Neem contact met ons op
Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft over SecuDoc. U kunt ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.