Direct aan de slag?
 
Geplaatst door Nicolaj op 26.08.2024

Pak op 2 september 50% subsidie op Cyberveiligheid

In een wereld waarin cyberdreigingen blijven toenemen, is het essentieel voor kleine bedrijven om hun digitale weerbaarheid te versterken. Gelukkig kunnen MKB’ers nu gebruikmaken van de subsidie ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ om 50% van de kosten voor belangrijke IT-beschermingsmaatregelen terug te krijgen. Deze regeling is opgezet door het Digital Trust Center (DTC) en biedt financiële steun om jouw bedrijf veiliger te maken tegen cyberaanvallen.

Disclaimer: Helaas valt SecuDoc als Veilig Mailen-oplossing niet onder de subsidie. Wél vinden wij het onze plicht om u te helpen uw IT-beveiliging naar een hoger niveau te tillen.

Cyberweerbaarheid steeds belangrijker voor MKB'er

Kleine bedrijven zijn vaak het doelwit van cyberaanvallen, juist omdat zij niet altijd de nodige beveiligingsmaatregelen hebben getroffen. Uit de Cybersecuritymonitor blijkt dat veel kleine ondernemers nog achterlopen in hun cyberweerbaarheid. Basismaatregelen zoals antivirussoftware, back-ups en het herkennen van phishing worden weliswaar genomen, maar er zijn nog veel andere essentiële stappen die vaak over het hoofd worden gezien.

Wat valt onder de subsidie

De subsidie ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ is specifiek gericht op MKB'ers met maximaal 50 medewerkers en een jaaromzet van maximaal € 10 miljoen. Hiermee kunt u 50% van de kosten terugkrijgen voor de aanschaf en implementatie van diverse cyberveiligheidsmaatregelen, zoals:

  1. Veilige netwerktoegang en wifi
  2. Wachtwoordmanagers
  3. Tweefactorauthenticatie (2FA) en multifactorauthenticatie (MFA)
  4. Patch-management
  5. Antivirussoftware
  6. Het instellen en testen van back-ups
  7. RI&E (Risicoinventarisatie en -evaluatie)
  8. Cyber awareness trainingen

De maximale subsidie per aanvrager bedraagt € 1.250, en aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst totdat het budget van € 1.000.000 is uitgeput.

Hoe vraagt u de subsidie aan

Het aanvragen van de subsidie is eenvoudig en kan in drie stappen:

  1. Evalueer uw Cyberweerbaarheid: Gebruik de CyberVeilig check van het Digital Trust Center om te ontdekken welke maatregelen uw bedrijf nog kan nemen.
  2. Schaf middelen aan: Koop de producten of diensten die nodig zijn om uw bedrijf cyberveilig te maken.
  3. Dien subsidieaanvraag in: Dien uw aanvraag in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en upload uw facturen/betaalbewijzen.

Meer informatie over de voorwaarden en het aanvraagproces vindt u op de website van RVO.

SecuDoc (en andere Veilig Mailen oplossingen) komen niet in aanmerking

Hoewel de subsidie een uitstekende manier is om de cyberveiligheid van uw bedrijf te vergroten, is het belangrijk om te vermelden dat producten zoals SecuDoc en andere Veilig Mailen-oplossingen op dit moment niet in aanmerking komen voor deze subsidie. Dit betekent echter niet dat ze minder belangrijk zijn voor de veiligheid van uw bedrijf. Het beschermen van uw e-mailcommunicatie blijft essentieel om vertrouwelijke informatie te beveiligen tegen cybercriminelen en kan al vanaf € 5 per gebruiker per maand.

Zeg het in uw agenda: maandag 2 september 2024 om 9:00

De ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’-subsidie biedt u een geweldige kans om de noodzakelijke stappen te zetten richting een veiliger digitale omgeving voor uw bedrijf zonder dat het u de kop kost. Hoewel niet alle producten in aanmerking komen, zijn de beschikbare opties meer dan voldoende om een stevig fundament te leggen voor uw cyberweerbaarheid als MKB'er.

Meer informatie: RVO website

  • Algemeen
  • Tips
  • Veiligheid
Share:
 
 
 

Probeer SecuDoc 14 dagen gratis

Start nu met Veilig Mailen. Vraag uw account aan en zorg ervoor dat u binnen 5 minuten uw eerste veilige mails en bestanden uitstuurt.

 
Probeer SecuDoc 14 dagen gratis
 

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft over SecuDoc. U kunt ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

  • Bel ons: 085-30 30 070

    op werkdagen 9:00 - 17:00

  • Stuur ons een e-mail
  • Volg ons op Social Media